Thomas Taussi Länsimaisen ajattelun juurilla

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 46 min 32 s sitten

Orpolta ”viimeinen naula soten arkkuun”? – VU: Kokoomuksessa ei ryhmäkuria

1 tunti 7 min ago

Valtiovarainministeri, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo on antanut lausunnon, jota innokkaimmat veikkaavat viimeiseksi naulaksi sote-uudistuksen arkkuun. Entinen sote-ministeri toppuuttelee tulkintaa.

Paljastus eduskunnassa: Turvapaikanhakijoiden sanktiota ei käytetä, koska se on ”turvallisuusriski”

2 tuntia 30 min ago

Eduskunnan tarkastusvaliokunnan jäsen Päivi Räsänen (kd) kertoi eduskunnassa, että turvapaikanhakijoiden vastaanottorahan sanktiomahdollisuutta ei ole käytetty muun muassa siksi, että se koetaan turvallisuusriskiksi. Kansanedustajan paljastus perustuu tarkastusvaliokunnan saamaan tietoon.

Uusi tuki maaseudulle – Ministerin ehdottamaa kyläkauppatukea voisi saada jopa 15 000€ vuodessa

3 tuntia 11 min ago

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk) ehdottaa uutta tukea kyläkaupoille harvaan asuttujen alueiden palveluiden turvaamiseksi. Uutta tukea varten on varattu täksi vuodeksi miljoona euroa.

”Monilla seuduilla kyläkaupat ovat ainoa lähipalvelu, ja siksi niiden pärjäämistä on tuettava”, toteaa Leppä tviitissään.

Rallin MM-sarja käynnistyy – Montessa mukana neljä suomalaista

3 tuntia 29 min ago

Rallin MM-sarja starttaa torstaina perinteitä hohtavalla Monte Carlo-rallilla. Kisassa on mukana neljä suomalaista, joista kolme kisaa WRC-kalustolla.

Jari-Matti Latvala jatkaa uraansa Toyotalla ja Teemu Suninen M Sportin Fordilla. Esapekka Lappi on puolestaan siirtynyt Citroenille kuusi edellistä maailmanmestaruutta voittaneen Sebastien Ogierin tallikaveriksi.

Tutkimus löysi ”pehmeän budjettikurin ongelman”: Sote-uudistus heikentää kannustinta säästää ja tehostaa

3 tuntia 35 min ago

Juha Sipilän hallituksen ajaman sote-uudistuksen rahoitusmalli heikentää merkittävästi maakuntien kannustimia sosiaali- ja terveyspalvelujen tuotannon tehostamiseen, arvioivat Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen (VATT) tutkijat. He peräänkuuluttavat uusille maakunnille verotusoikeutta.

Uudistuksessa on tarkoitus siirtää sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisvastuu kunnilta maakunnille. Toisin kuin nykyisillä kunnilla, maakunnilla ei olisi verotusoikeutta, vaan rahoitus tulisi valtion budjetista ja palveluiden käytöstä kerätyillä asiakasmaksuilla.

”On ällistyttävää, että hallitus ei ymmärrä luovansa mahdottoman tilanteen osalle suomalaisia”

4 tuntia 2 min ago

Asiakasmaksulain uudistus syrjäyttää työttömiä terveydenhoidosta, pelkää Työttömien Keskusjärjestö.

Järjestö vaatii niin sanotun välimaksukaton säilyttämistä terveyskeskusmaksuissa. Kaavailtu asiakasmaksulain uudistus ja välikaton poisto heikentää entisestään työttömien mahdollisuuksia hakeutua terveyspalveluihin, järjestö vetoaa.

Eveliina Piippo hiihti MM-hopeaa

4 tuntia 8 min ago

Suomi saavutti hiihdon nuorten MM-kisoissa Lahdessa keskiviikkona kolmannen mitalinsa Eveliina Piipon otettua alle 23-vuotiaiden 10 kilometrin kisassa hopeaa. Piippo hävisi kultaa voittaneelle Venäjän Maria Istominalle vain sekunnilla. Kolmanneksi hiihtänyt Norjan Tiril Udnes Weng hävisi Istominalle 29,6 sekuntia.

- Taktiikkani oli mennä ensimmäinen kierros hitaampaa ja antaa kaikkeni toisella kierroksella. Aloitin kuitenkin melko lujaa, mutta minulla oli voimia pitää samaa vauhtia läpi koko kisan, Piippo kertoi.

Sote-keskuksille maksettaisiin tarpeettomasti 50–80 milj.€ – Tutkimus löysi sotesta uuden ongelman

4 tuntia 34 min ago

Sote-uudistuksen myötä sote-yrityksille ja muille sote-keskusten järjestäjille voidaan maksaa tarpeettomasti korvauksia yhteensä noin 50–80 miljoonaa euroa, arvioivat Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ja Valtion taloudellinen tutkimuslaitos (VATT).

Ehdokas: Kansanedustajien 6 510 €/kk-palkkioon tulosvastuu – ”Kytkettävä kansalaisten ostovoimaan”

5 tuntia 21 min ago

Liberaalipuolueen kansanedustajaehdokas Marko Kettunen ehdottaa Puheenvuoron blogissaan tulospalkkauksen ulottamista eduskuntaan ja kansanedustajiin. Hän huomauttaa, että tulospalkkiot ovat arkipäivää jo monille palkansaajille niin yksityisellä kuin julkisellakin sektorilla.

No nyt: Suomi on maailman ykkönen – ”Tuottaa eniten hyvää ihmiskunnalle”

5 tuntia 32 min ago

Suomi on sijoittunut ykköseksi keskiviikkona julkaistussa The Good Country Index -mittauksessa, tiedottaa ulkoministeriö.

”Tutkimuksen mukaan Suomi tuottaa kokoonsa suhteutettuna eniten hyvää ihmiskunnalle ja kuormittaa maailmaa kaikista valtioista vähiten”, ulkoministeriö kertoo.

Indeksi julkaistaan nyt neljättä kertaa ja Suomi singahti neljänneltä sijalta ensimmäiseksi. Muut kärkimaat ovat Irlanti, Ruotsi, Saksa ja Tanska.

Professorit: Sipilän hallituksen tärkeä sote-perustelu ”kyseenalainen” – Varoitus merkittävistä ”kerman kuorinnan” ongelmista

7 tuntia 39 min ago

Professoreista koostuva talouspolitiikan arviointineuvosto antaa sekä risuja että ruusuja hallitukselle talouspolitiikan hoidosta.

Arviointineuvosto katsoo hallituksen saavuttaneen työllisyystavoitteensa ja lähes tulkoon keskipitkän aikavälin talouden tasapainotustavoitteensa, mutta pitkän aikavälin kestävyysvajetta hallitus ei ole pystynyt kuromaan umpeen.

Pitkän aikavälin tasapaino edellyttäisi noin neljän prosenttiyksikön pysyvää rahoitusjäämän kohentumista joko menoja tai tuloja sopeuttamalla.

SAK:n Eloranta tylyttää aktiivimallia keskustan lehdessä: ”Tätä ei kyetä ymmärtämään – muserrettu, syyllistetty ihminen on kauempana työllistymisestä”

7 tuntia 39 min ago

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta arvostelee Suomenmaassa ja SAK:n sivuilla julkaistussa kirjoituksessaan, että aktiivimalli pikemminkin ajaa työtöntä kauemmaksi työllisyydestä kuin auttaa häntä työllistymään.

Suomenmaa on pääministeripuolue keskustan pää-äänenkannattaja. Eloranta arvostelee, että työttömyys nähdään Suomessa nykyisin ”yksilön vikana”, ”eikä yhteiskunnan vastuuta ja roolia haluta tunnustaa”.

”Jostain verhojen takaa aina putkahtavat” – Komissaaritarjokas Heidi Hautalalta suora haaste Jutta Urpilaiselle

8 tuntia 27 min ago

Suomi saa Euroopan komissioon yhden komissaariin, mutta vihreistä tehtävään on tarjolla jo kaksi ehdokasta. Erikoiselta kuvio näyttää siksikin, että perinteisesti komissaarin paikka on suurten hallituspuolueiden kahden kauppa.

Vihreiden pitkäaikainen europarlamentaarikko ja komissaaritoiveistaan jo viime kesänä ilmoittanut Heidi Hautala perää muutosta komissaarin valintatapaan. Hänestä Suomen komissaarin pitäisi olla ehdolla myös europarlamenttivaaleissa.

”Osaamista saisi olla vähän enemmän” – Ay-pomoilta kalsea arvio Sipilän hallituksesta

9 tuntia 27 min ago

Työmarkkinajohtajat paljastivat työmarkkinajohtajien paneelissa tiistaina, millaista hallitusta he toivovat Suomeen ensi vaalikaudeksi.

Palkansaajakeskusjärjestöt SAK, STTK ja Akava toivovat Suomeen hallitusta, joka taitaa työmarkkina-asiat Juha Sipilän (kesk) hallitusta paremmin.

Järjestöjen edustajilta kysyttiin paneelissa, millainen hallituspohja olisi heille mieluisin. Kukaan ei suostunut nimeämään mitään puolueita, mutta palkansaajajärjestöjen tyytymättömyys nykyhallituksen toimintaan kuului vastauksissa selvästi.

Sdp-johtaja jyrähtää polttomoottoriautolinjasta: ”Väärää tietoa”

9 tuntia 48 min ago

Sdp:n kolmas varapuheenjohtaja Ville Skinnari jyrähtää tiedotteessaan, että sdp:n autokannasta leviää ”väärää tietoa”. Skinnarin mielestä sdp:n ilmasto-ohjelmaa on julkisuudessa tulkittu ”vähintään virheellisesti” ja ”jopa tahallaan väärin ymmärtäen”.

Julkisuudessa on keskusteltu sdp:n viime viikolla julkistamasta ilmasto-ohjelmasta, jossa puolue linjaa, että ensi vaalikaudella tulisi tehdä suunnitelma polttomoottoriautoista luopumiselle. Kuitenkaan puolue ei linjannut, milloin polttomoottoriautoista tulisi luopua.

”Minua kammoksuttaa, ei päätöksenteko voi tällaista olla” – Kokoomuksesta jämäkkä viesti hävittäjähankinnoista Ylellä

10 tuntia 44 min ago

Kokoomuksen kansanedustaja, eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva moitti keskiviikkona Ylen Ykkösaamussa sdp:tä ja muita oppositiopuolueita niiden kriittisestä suhtautumisesta uusien hävittäjien lukumäärään.

Kanervan kanssa keskustelemassa olivat puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja Mika Kari (sd) ja rkp:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson.

Uusi ennuste: ”Sdp:lle harmaita hiuksia” – Nyt näkyy myös vihreissä pomppu

11 tuntia 55 min ago

Viestintätoimisto Ellun Kanojen tutkimusjohtajan Jukka Mannisen laatimassa kevään 2019 eduskuntavaalien paikkaennusteessa näkyy pomppu sekä vihreiden että perussuomalaisten kohdalla.

Perussuomalaisten gallupkannatus on ponnahtanut viimeaikaisissa gallupeissa. Ilmiö osuu yksiin ajankohdan kanssa, jolloin Suomessa käynnistyi laaja keskustelu seksuaalirikosepäilyistä Oulussa.

Leijonissa mitaleita voittanut maalivahti sai rahakkaan NHL-sopimuksen

16 tuntia 43 min ago

Edmonton Oilers on tehnyt kolmivuotisen sopimuksen maalivahtinsa Mikko Koskisen kanssa. Koskinen tienaa uuden sopimuksensa myötä peräti 4,5 miljoonaa dollaria kaudessa.

Koskinen oli viime kauden jälkeen tehnyt Oilersin kanssa yksivuotisen sopimuksen, josta tienasi 2,5 miljoonaa. Uuden sopimuksen myötä voi sanoa hänen ylittäneen odotukset.

Koskisen alku Oilersissa oli vaikea. Vielä syksyllä arvioitiin, ettei hän syrjäyttäisi Cam Talbotia ykkösmaalivahdin paikalta.

Talven aikana Koskinen on pelannut loistavasti.

Sdp:n ehdokas polttomoottorilinjauksesta: ”Itsellänikin kohosi kulmakarvat – uutinen on provokaatio”

22.1.2019 19:58

Sdp:n eduskuntavaaliehdokas Marko Varajärvi kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan puolueensa ilmasto-ohjelmasta, jonka polttomoottorilinjaus on herättänyt huomiota.

Sdp linjaa ohjelmassa, että polttomoottoriautojen kieltämiselle tulee laatia aikataulu seuraavalla vaalikaudella. Tästä on julkisuudessa syntynyt käsitys, että sdp haluaisi jo kieltää polttomoottoriautot.

Lemmenjoen tapahtumat: Ilmavoimat käytti 9600 € – ostoslistalla Jaloviinaa, Ifolor-kuvakirjoja ja hautakynttilä

22.1.2019 19:02

Suuren kohun nostaneen Ilmavoimien vapaaehtoisen harjoituksen kokonaiskustannukset olivat vajaat 10 000 euroa, kertoo harjoituksen kuitteihin tutustunut Talouselämä.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat